Kelebihan myeg  

Page 1 / 2
  RSS

(@bawangmerah)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
03/08/2017 11:50 pm  

Sesiapa boleh terangkan kelebihan myeg? Belum pernah beli, selama ni beli melalui ejen. Tapi orang kata beli dari myeg murah lagi. Betul ke?


Quote
(@intan_s)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 5
04/08/2017 12:14 am  
Posted by: bawangmerah

Sesiapa boleh terangkan kelebihan myeg? Belum pernah beli, selama ni beli melalui ejen. Tapi orang kata beli dari myeg murah lagi. Betul ke?

Bagi saya kelebihan myeg senang dan cepat. Kalau bab harga, tak ada beza.


ReplyQuote
(@jessq_88)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 5
04/08/2017 10:18 am  
Posted by: bawangmerah

Sesiapa boleh terangkan kelebihan myeg? Belum pernah beli, selama ni beli melalui ejen. Tapi orang kata beli dari myeg murah lagi. Betul ke?

Easy, convenient. That's it.

I buy from agent, lagi bagus. When accident you have someone to help you. Just make sure good agent la. My agent is so nice. If anyone wants I can recommend. So patient and honest. Always helping.Ā 


ReplyQuote
(@muhammadyazed)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 93
07/08/2017 6:46 pm  

MyEg adalah corporate agent yang mempunyai mesin cetak roadtax sama seperti yang ada di Pejabat Pos.

Beza antara Pejabat Pos dan MyEg adalah, caj/upah yang dikenakan.

Pejabat pos cuma ambil RM 2.10. Manakala MyEg biasanya ada yang sampai RM15. Ada juga agent MyEg yang kurangkan cak tersebut. Kena pandai cari.

Agent General kebiasaannya akan buat roadtax di pejabat pos ataupun COD ataupun client sendiri yang uruskan roadtax. Bergantung kepada cara masing-masing.

Saya juga menyediakan servis Takaful Kenderaan. 😊

Muhammad
VMC Membership Takaful Advisor
http://vmcvip.wasap.my/


ReplyQuote
(@ronnie)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 4
14/08/2017 6:10 pm  
Posted by: Muhammad Md Yazed

MyEg adalah corporate agent yang mempunyai mesin cetak roadtax sama seperti yang ada di Pejabat Pos.

Beza antara Pejabat Pos dan MyEg adalah, caj/upah yang dikenakan.

Pejabat pos cuma ambil RM 2.10. Manakala MyEg biasanya ada yang sampai RM15. Ada juga agent MyEg yang kurangkan cak tersebut. Kena pandai cari.

Agent General kebiasaannya akan buat roadtax di pejabat pos ataupun COD ataupun client sendiri yang uruskan roadtax. Bergantung kepada cara masing-masing.

Saya juga menyediakan servis Takaful Kenderaan. 😊

Good info! All this time I buy from agent.


ReplyQuote
(@bawangmerah)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
15/09/2017 12:12 pm  
Posted by: Ronnie
Posted by: Muhammad Md Yazed

MyEg adalah corporate agent yang mempunyai mesin cetak roadtax sama seperti yang ada di Pejabat Pos.

Beza antara Pejabat Pos dan MyEg adalah, caj/upah yang dikenakan.

Pejabat pos cuma ambil RM 2.10. Manakala MyEg biasanya ada yang sampai RM15. Ada juga agent MyEg yang kurangkan cak tersebut. Kena pandai cari.

Agent General kebiasaannya akan buat roadtax di pejabat pos ataupun COD ataupun client sendiri yang uruskan roadtax. Bergantung kepada cara masing-masing.

Saya juga menyediakan servis Takaful Kenderaan. 😊

Good info! All this time I buy from agent.

Same. Saya pun selama ni bei dari ejen. Tak pernah accident, sebab jarang memandu. Ingat kali ni nak jimat sikit. Mungkin beli terus dari syarikat takaful rasanya lebih murah..


ReplyQuote
(@bawangmerah)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
15/09/2017 12:13 pm  
Posted by: Muhammad Md Yazed

MyEg adalah corporate agent yang mempunyai mesin cetak roadtax sama seperti yang ada di Pejabat Pos.

Beza antara Pejabat Pos dan MyEg adalah, caj/upah yang dikenakan.

Pejabat pos cuma ambil RM 2.10. Manakala MyEg biasanya ada yang sampai RM15. Ada juga agent MyEg yang kurangkan cak tersebut. Kena pandai cari.

Agent General kebiasaannya akan buat roadtax di pejabat pos ataupun COD ataupun client sendiri yang uruskan roadtax. Bergantung kepada cara masing-masing.

Saya juga menyediakan servis Takaful Kenderaan. 😊

Terima kasih ejen kerana terangkan!


ReplyQuote
(@muhammadyazed)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 93
15/09/2017 2:04 pm  

Sama-sama šŸ™‚

Ā 

Ikut keselesaan, dan kepercayaan kita sebagai pengguna kepada ejen @ siapa yang uruskan insurans kita.

Tak kisah lah insurans kenderaan @ takaful kenderaan @ takaful life @ life insurans

Ā 

šŸ™‚

Muhammad
VMC Membership Takaful Advisor
http://vmcvip.wasap.my/


ReplyQuote
(@bawangmerah)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
15/09/2017 2:52 pm  
Posted by: Muhammad Md Yazed

Sama-sama šŸ™‚

Ā 

Ikut keselesaan, dan kepercayaan kita sebagai pengguna kepada ejen @ siapa yang uruskan insurans kita.

Tak kisah lah insurans kenderaan @ takaful kenderaan @ takaful life @ life insurans

Ā 

šŸ™‚

Memang nak support ejen sebab dia baik, tapi keadaan ekonomi sekarang ni.. adoi.. mana boleh jimat perlu jimat šŸ™


ReplyQuote
(@muhammadyazed)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 93
15/09/2017 5:25 pm  

bab insurans tu... boleh nego dengan agent tu... dapatkan soft copy cover note..

kalau bab roadtax tu... boleh buat kat pejabat pos.. rm2.10..Ā 

kosnya kene datang sendiri, parking kenderaan, beratur...

tahan tu je lah.

šŸ™‚

Ā 

Muhammad
VMC Membership Takaful Advisor
http://vmcvip.wasap.my/


ReplyQuote
(@myeliteagency)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 58
15/09/2017 11:58 pm  
Posted by: bawangmerah

Sesiapa boleh terangkan kelebihan myeg? Belum pernah beli, selama ni beli melalui ejen. Tapi orang kata beli dari myeg murah lagi. Betul ke?

Harga tak banyak beza.

tapi dia hantar road tax kat you itu senang.Ā 

That service also I can provide:)

adeline

myeliteagency@gmail.com


ReplyQuote
(@bawangmerah)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
16/09/2017 10:38 am  
Posted by: Muhammad Md Yazed

bab insurans tu... boleh nego dengan agent tu... dapatkan soft copy cover note..

kalau bab roadtax tu... boleh buat kat pejabat pos.. rm2.10..Ā 

kosnya kene datang sendiri, parking kenderaan, beratur...

tahan tu je lah.

šŸ™‚

Ā 

Maksud nego? Mintak diskaun ke? šŸ˜€


ReplyQuote
(@bawangmerah)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
16/09/2017 10:38 am  
Posted by: myeliteagency
Posted by: bawangmerah

Sesiapa boleh terangkan kelebihan myeg? Belum pernah beli, selama ni beli melalui ejen. Tapi orang kata beli dari myeg murah lagi. Betul ke?

Harga tak banyak beza.

tapi dia hantar road tax kat you itu senang.Ā 

That service also I can provide:)

adeline

myeliteagency@gmail.com

10% kan?Ā 


ReplyQuote
(@muhammadyazed)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 93
16/09/2017 7:45 pm  

haha.. kalau u memang setia dengan agent tu... dan agent tu pulak berbesar hati, dia boleh je bagi diskaun dengan tolak sikit komisen dia. šŸ˜€ tapi consider lah jugak kan bila mintak less tu sebab ejen pun, bekerja juga. income pun dari komisen šŸ™‚

sebenarnya agent general dapat 10% daripada premium untuk general insrans/takaful.

manakala bila buat online direct dengan company takaful/insurans, 10% ditolak sebab client buat direct dengan company, dan company tak perlu bayar komisen kepada agent.

contoh buat dengan ejenĀ (tak kira la myeg atau ejen general)->premium rm100. bayar rm100. komisen 10% untuk ejen, rm10. ejen bayar pada company rm90.

contoh buat direct dengan company (online) -> premium rm100. tolak 10% = rm90 ni je yang client kene bayar dengan company.. berapa company untung? diorang dah ada costing sendiri..

mesti ada yang tertanya apa beza buat dengan ejen atau buat direct dengan company?

bila buat dengan ejen, segala maklumat client, ejen ada.. dan kita baik dengan ejen, boleh percepatkan claim, atau apa2 je masalah bila berlaku claim.. atau boleh ajak sembang kat kopitiam atau stabak ke.. boleh jadi member2 lah. dan boleh jadi referral untuk segala berkaitan insurans/takaful.. sama ada general atau life atau dua2.

bila buat direct dengan company sama ada online atau di branch, anda berurusan terus dengan company.. bila berlaku claim or whatsoever, berurusan dengan customer servis...staff lah...

tak boleh nak marah2 sebab tiap kali call customer servis, orang lain jawab, lain cara depa handle.... atau tak boleh nak direct jumpa ejen nak mintak percepatkan claim ke...

ejen adalah sebagai permudah cara kepada client, pembantu kepada client dalam hal takaful/insrurans. ejen juga lah yang client put trust untuk uruskan risiko kita.. sama ada life ataupun general.

jadi, sebagai client, pilihan di tangan anda.

nak murah dalam insurans/takaful kendeaan? mohon survey ke semua 30 buah company takaful/bisnes yang buat general di malaysia šŸ™‚

pastikan sum cover, dan benefits bersesuaian dengan premium dan jenis risiko untuk dilindungi...

janganlah pakai kereta baru umur 2 tahun, nak premium macma kereta 12 tahun (lagi murah). memang tak logik la sebab risiko pun berbeza šŸ™‚

Muhammad
VMC Membership Takaful Advisor
http://vmcvip.wasap.my/


ReplyQuote
(@bawangmerah)
Active Member
Joined: 2 years ago
Posts: 7
19/09/2017 1:05 pm  

Memang betul tu. Risiko tu ada. and at same time kesian jugak kat ejen yg setia kan. Diorg pun nak cari makan šŸ™


ReplyQuote
Page 1 / 2
Share:
  
Working

Please Login or Register