Boleh claim kalau t...
 

Boleh claim kalau tak ada rodtax  

  RSS

 Dina
(@dina)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 3
17/08/2017 11:13 pm  

Saya kemalangan dengan motosikal. Yang salah memang sah motorsikal tu. Tapi dia rupanya tak ada rodtax. Saya dah buat laporan polis. Nak claim boleh ke?


Quote
(@muhammadyazed)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 93
18/08/2017 9:34 am  

roadtax - JPJ punya -> sah2 dia kena saman/lesen kena tarik/gantung/bayar saman kepada mangsa

insurans - syarikat insurans -> kalau dia ada insurans, boleh claim. tengok dia pakai 1st party atau 3rd party.

lebih baik saman jugak.

Muhammad
VMC Membership Takaful Advisor
http://vmcvip.wasap.my/


ReplyQuote
 Dina
(@dina)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 3
18/08/2017 9:54 am  

Macam mana nak tau kalau dia ada insurans? 


ReplyQuote
(@muhammadyazed)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 93
18/08/2017 10:44 am  

Kena tanya dia ataupun request dari JPJ

Muhammad
VMC Membership Takaful Advisor
http://vmcvip.wasap.my/


ReplyQuote
 Dina
(@dina)
New Member
Joined: 2 years ago
Posts: 3
18/08/2017 4:59 pm  

mm.. tak ade harapan la jawapnya 


ReplyQuote
(@muhammadyazed)
Trusted Member Agent
Joined: 2 years ago
Posts: 93
18/08/2017 5:00 pm  

main saman pula..

Muhammad
VMC Membership Takaful Advisor
http://vmcvip.wasap.my/


ReplyQuote
Share:
  
Working

Please Login or Register